תשכחו מדיאטות קשות ותפסיקו לספור קלוריות, בעזרת כמה טיפים סופר פשוטים, לאורך חיים בריא וחסכון בקלוריות.
הגישו את הארוחה בצלחות קטנות יותר
צלחות קטנות יותר מאפשרות מנות קטנות יותר. בארוחות החג המשפחתיות ועמוסות בכל-טוב, ובעידן בו "אכול כפי יכולתך" הפך לשם שני, שמירה על מנות מזון קטנות יותר, חשובה יותר מתמיד.
לדברי מעבדת חקר המזון באוניברסיטת קורנל, אלופי movement.org, אנשים נוטים לאכול ביחס לצלחת שהם מקבלים. מחקרים מצאו כי צמצום גודל הצלחת הביא ל- 22% פחות קלוריות, שכן כמות האוכל נראתה גדולה יותר, על צלחת קטנה יותר.
רוצים לנסות בעצמכם? החליפו את הצלחות העיקריות שלכם (26-27 ס"מ) בצלחות למנה ראשונה (21-23 ס"מ). שמרו את הצלחות הגדולות לאירועים מיוחדים וחגים בלבד. צלחות למנה ראשונה תספקנה לכם לארוחת צהריים מלאה ובריאה. אחסנו את הצלחת הקטנות במדף נגיש בגובה העיניים, כדי שתתרגלו להשתמש בהן.
בחרו חכם
אתם עדיין צריכים להיות זהירים בבחירת המזונות שאתם בוחרים לאכול. רק בגלל שהעוגה מוגשת על צלחת קטנה לא אומר שיש בה פחות קלוריות :) אכלו הרבה חלבונים רזים, הודו, דגים והרבה ירקות טריים ודגנים בריאים. צלחות לבנות עם עיטורים בגוונים ירוקים יזכירו לכם לאכול מזון בריא וירקות טריים – ויתנו לכם מראה רענן על הצלחת.
צלחות צבעוניות
הפכו את הצלחת שלכם לצבעונית ככל האפשר. כידוע, אנחנו אוכלים עם העיניים, ומאחר וגודל הצלחת קטן יותר, אנחנו יותר מוגבלים – לכן חשוב להכין צלחת שאומרת למוח שלנו שאנחנו הולכים להיות שבעים בתום הארוחה. בנוסף, מזונות צבעוניים נוטים להיות בריאים יותר - דוגמת ברוקולי, אוכמניות, עגבניות, כרוב, קישואים – כולם מזונות בריאים בגוונים חיים. מזון צבעוני וטרי נראה נהדר כאשר מוגש על צלחת לבנה צחורה.
אכלו לאט ובהפסקות
אל תמהרו לקחת מנה נוספת, גם אם הצלחת קטנה – חכו 20 דקות לאחר שסיימתם לאכול. זה הזמן בו לוקח למוח שלנו לסמן לקיבה האם אנחנו שבעים. אם אתם עדיין רעבים, בחרו ירקות טריים וצבעוניים.
אכלו לאט יותר באמצעות מקלות אכילה סינים ("צ'ופסטיק"). מחקרים הראו כי אנו צורכים פחות קלוריות במשך ארוחה כאשר אנו אוכלים לאט. למי שלא רגיל לאכול באמצעות מקלות אכילה, זוהי דרך מצוינת להאט את ארוחת הצהריים שלכם. טיפים נוספים באותו העניין: קחו נגיסות קטנות, לעסו לאט והשתמשו במזלג או כף קטנים.
השתמשו בכפות הגשה קטנות
בכלי ההגשה המרכזיים הניחו כפות הגשה סטנדרטיות (כפות מרק) במקום כפות הגשה גדולות, כדי שהאורחים יוכלו למזוג כמויות קטנות יותר, באותה כמות מזיגות.
שינויים פשוטים יכולים ליצור תוצאות גדולות. אם אתם מחפשים דרך פשוטה לשמור על קלוריות אחרי החג, זה עשוי להיות בדיוק הדבר שאתם צריכים כדי לשפר את אורך החיים שלכם בצורה ניכרת.