7971
  • משלוח חינם ברכישה מעל 299 ש"ח
|
    shekel Logo
    • אירוח
        • צלחות CORELLE
        • קערות - כלי הגשה
        • סכו"ם
        • כפות הגשה
        • מטחנות מלח ופלפל
        • אביזרי יין ואלכוהול
        • קלדרון: עבודת יד
        • צלחות קורל דגמי עבר
    • בישול
        • Swiss Diamond סירים ומחבתות עם ציפוי יהלומים
        • תבניות אפייה והגשה
        • סירי זכוכית
        • כלי בישול
        • מטחנות מיוחדות
        • סיר דיגיטלי Instant
    • ארגון
        • פחי אשפה
        • שקיות
        • מתקני ייבוש כלים
        • אביזרי מטבח
    • חדר רחצה
        • מראות סנסור
        • דיספנסרים לסבון
        • אביזרי אמבטיה
    • מבצעים
    • Corelle
    • Simplehuman
        • פחי אשפה
        • שקיות
        • מתקני ייבוש כלים
        • אביזרי מטבח
        • דיספנסרים לסבון
        • מראות סנסור simplehuman
        • אביזרי אמבטיה
    • משווקים מורשים
    • החשבון שלי
    1. דף בית
    2. בשבילכם
    3. מגזין
    4. מנות מהממות לחורף בסטייל

    מנות מהממות לחורף בסטייל

    עוד מעט יגיעו הימים הקרים באמת, הגשם יכה בחלונות, רוחות קרות ינשבו וכל המשפחה תתקבץ לה בבית. זה בדיוק הזמן לארוחות משפחתיות ומנחמות, ואין מנחן יותר מהמטבח האיטלקי. עם קצת פסטה ומרק חם אפשר להתמודד עם הכל, אפילו עם הסערה המשתוללת בחוץ.
    בדיוק בעונה שכולם מעדיפים להסתגר בבית, מצאנו רגע פנוי מהשף מסימיליאנו די מתאו שמחלק את זמנו בין סדנאות וטיולים קולינריים, ימי גיבוש, אירועי שף פרטי ואירועים מסחריים לחברות שם הוא מביא עימו תפריט איטלקי שלא קיים בישראל. מסימיליאנו מציע שלוש הצעות הגשה למנות אותנטיות איטלקיות, המבושלות ומוגשות לשולחן בסירי זכוכית, שיחממו לנו את הבית ואת הקיבה, שחייבים לגזור ולשמור;

    מרק מינסטרונה סתווי
    מצרכים:
    3 כפות שמן זית
    3 שיני שום בינוניות פרוסות דק-דק
    1 בצל אדום בינוני פרוס 
    1 כרישה פרוסה 
    4 גזרים גדולים מקולפים ופרוסים
    2 וחצי כוסות של זרעי אגוזי חמאה וזרעי דלעת - קלופים, חתוכים וכתושים
    1 לפת – קלופה ופרוסה
    3 פקעות של סלרי חתוכות
    עלי קייל מאודים
    תבלינים – אורגנו, רוזמרין, עלי דפנה, פטרוזיליה ותימין – קורטוב מכל אחד
    2 מיכלים של שעועית מבושלת 
    לחם טרי חתוך לקוביות 
    מלח, פלפל
    מים
    ניתן להוסיף פרמזן לפי טעם

    הבישול:
    - סיר זכוכית לבישול 2 ליטר. 
    - חממו בסיר את השמן עם השום הכתוש.
    - ערבבו עד שהשום משנה את צבעו לזהוב. 
    - הוסיפו את הבצל, הכרישה, הגזרים, לפת, אגוזי החמאה, אגוזי הדלעת והסלרי וערבבו עד שהירקות מעט נעשים רכים אבל לא חומים. בערך כחמש דקות. 
    - הוסיפו מספיק מים כדי לכסות את הירקות, כ- 1.5 ליטר , הוסיפו את עלי הקייל והביאו לרתיחה בחום בינוני. הנמיכו את החימום לשימור הבישול עד שהירקות הופכים רכים. בערך 25 דקות. 
    - הוסיפו את השעועית לבישול ולאחר מכן את הלחם וערבבו היטב עד שהלחם רך מאוד ומתחיל להתפורר בתוך המרק. בערך 15 דקות. הוסיפו חצי כוס מים אם המרק נעשה סמיך מידי או יבש. 
    - תבלו עם מלח ופלפל לפי צורך. 

    המרק יכול להיות מוגש ב- 3 הצעות הגשה:
    - מרק נוזלי - ניתן להשאיר את המרק כפי שהוא. 
    - מרק סמיך במרקם דייסה - ניתן להפוך את המרק למעט סמיך יותר במרקם של דייסה אם ממשיכים בבישול לעוד מספר דקות. 
    - מיני פנקייקים – ניתן להשתמש בדייסה שנוצרה ולהפוך אותה למיני פנקייקים. זלפו על מחבת נון סטיק עם מעט שמן זית, הוסיפו למחבת את הדייסה שנוצרה על חום בינוני וערבבו עד שהדייסה תהפוך למרקם סמיך יותר למרקם של פנקייק. ניתן להפוך את הפנקייק לצידו השני על מנת לצרוב גם אותו. העבירו לצלחת וזלפו מעל מעט שמן זית, פלפל וגבינת פרמזן לפי טעם. 


     

    פסטה עם עגבניות מיובשות ואנשובי 
    מצרכים:
    320 פסטה ביצים 
    80 גרם עגבניות מיובשות 
    6 כפות שמן זית טהור
    אנשובי בשמן 30 גרם 
    1 שן שום
    מלח לפי טעם
    1 צ'ילי טרי
    2 פרוסות לחם טוסט 

    אופן ההכנה:
    - הכינו את הפסטה בסיר זכוכית עם מים רותחים ומלח.
    - השרו את העגבניות המיובשות בסיר עם מים חמים עד שהן נעשות רכות, כ- 10-15 דקות. 
    - בינתיים גירסו את הלחם לפירורים.
    - הפרידו את האנשובי מהשמן וחיתכו אותו. 
    - חיתכו את שן השום לפרוסות דקות. 
    - הוציאו מהצ'ילי את הגרעינים וחיתכו גם אותו לפרוסות. 
    - הניחו על מחבת נון סטיק 3 כפות שמן זית ושלבו את האנשובי, השום והצ'ילי החתוכים.
    - ייבשו היטב את העגבניות המיובשות עם נייר מטבח וחיתכו אותן לשורות, לאחר מכן הוסיפו גם אותן למחבת למספר דקות עם שאר המרכיבים. 
    - במחבת חדשה זלפו 3 כפות שמן זית והוסיפו את פירורי הלחם, טגנו עד שמשחימים והופכים לקראנצים. 
    - הניחו את הפסטה המוכנה על המחבת עם הרוטב ובשלו יחד למספר דקות, הוסיפו כמה כפות מים לפי צורך לתערובת הבישול לעוד מספר דקות.
    - לאחר שתסגרו את האש הוסיפו את פרורי הלחם הקראנצים לפסטה עם הרוטב, והגישו חם לשולחן. סירי הזכוכית כל כך יפים שאין צורך להעביר לכלי הגשה נוסף. 


    לחם קראנצ'י אפוי בסיר בתנור
    מצרכים:
    500 גרם קמח
    300 גרם מים
    10 גרם מלח
    4 גרם שמרים טריים 

    אופן ההכנה:
    - ערבבו את כל המרכיבים ביחד עד לכדי יציק בצק.
    - לושו את הבצק.
    - תנו לבצק לנוח במשך 6 שעות בכלי ולכסות אותו במגבת. 
    - לאחר 6 שעות לושו את הבצק עוד הפעם עם הידיים על השולחן והניחו עטוף בתוך מגבת למשך עוד שעתיים. 
    - חממו את התנור ל-240 מעלות והניחו בפנים סיר שקוף שמיועד לאפייה בתנור.
    - כשהתנור יגיע ל-240 מעלות הוציאו את הסיר והוציאו את הבצק מהמגבת והניחו בתוך הסיר השקוף. 
    - סיגרו את הסיר עם המכסה והחזירו חזרה לתנור למשך 35 דקות בישול. 
    - לאחר מכן הסירו את המכסה ובשלו במשך 15 דקות נוספות כדי לתת לכיפת הבצק צבע זהוב. 
    - כשהלחם מוכן חכו מספר דקות לפני שתחתכו אותו, הוא רותח מבפנים!



    על השולחן
    בזמן שמסימיליאנו ניגש לעבודה והתמקם במטבח אנחנו הזדרזנו לערוך את השולחן. רצינו ליצור שולחן ראוי לארוחה איטלקית חורפית ומנחמת. הנה הדרך בה עשינו את זה וכמה טיפים לאירוח ביתי מושלם מאת נועה קליין, בעלת הבלוג I’m on Leave. 

    - נתחיל עם הצלחות – בחרנו בצלחות קלות ועמידות למשפחה בשילוב של מגוון דגמים ליצירת מראה אקלקטי שמתאימים ומחמיאים אחד לשני. 
    - ויתרנו על המפה – השארנו את השולחן חשוף. הטקסטורה של העץ נותנת תחושה ביתית וחמימה, לא התאפקנו והוספנו מפיות תחרה של סבתא כפלייסמנטים מתחת לצלחות ליצירת מראה שולחן בוהו שיק טרנדי. 
    - פיזרנו פרחים באגרטלים בגדלים שונים לאורך השולחן ואת הקישוט המרכזי יצרנו מפירות וירקות שתמיד יש בבית למראה צבעוני ושופע. הפירות והירקות הם צבעוניים בעלי טקסטורות שונות ומפיצים ריח מעורר תיאבון. 
    - עכשיו נישאר רק לאכול – את התבשילים הנחנו על השולחן עם הסירים שמסימיליאנו בישל איתם כי הם מהממים גם להגשה על שולחן האוכל!



    בתיאבון! ושיהיה חורף חם ☔

    https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5064372,00.html 

      עקבו אחרינו:
    •  
    • Bsmart בניית אתרים
    • SAP מסחר אלקטרוני
    • עלינו
      • אודות
      • מותגים
      • כתבו עלינו
      • משווקים מורשים
      • תקנון אתר
    • בשבילכם
      • שירות לקוחות
      • החשבון שלי
      • שאלות נפוצות
      • מדיניות משלוחים
      • מגזין
      • מדיניות פרטיות
      • הצהרת נגישות
      • מחזור פסולת אלקטרונית
    • מתנות
      • שוק מוסדי - Shekel
      • גיפט קארד
      • וועדי עובדים

    אולם תצוגה: רח' יעקב רוזן (לשעבר הבונים) 2, מתחם הבורסה, רמת גן

     א'-ה' 09.00-18.00, ו' 09.00-13.00

     03-7517793

     חניה חינם ללקוחותינו waze: "שקל חניה". רח' אהליאב 4, רמת גן.

    תגית לתמונה
    • תמיכה מלאה בדפדפן כרום*
    • מותאם לעיוורי צבעים
    • מותאם לכבדי ראייה
    • תצוגה רגילה
    • תפריט קיצורי מקלדתAlt + 0
    • הפסק תנועתיות באתר
    • הסרת הדגשת קישורים וכפתורים
    • להגדלת פונטים לחץ על מקשים
    • Ctrl + להגדלה
    • Ctrl - להקטנה
    • Ctrl 0 לאיפוס
    • הפעל הפסק ניווט מקלדת
    • אפס לברירת מחדל
    • הצהרת נגישות
    קיצורי מקלדת
    • כיבוי\הדלקה תפריט זהAlt + 0
    • דלג לתפריט הראשיAlt + 1
    • דלג לאזור תוכן מרכזיAlt + 2
    • חיפושAlt + 4
    • צור קשרAlt + 7
    • דלג לדף הביתAlt + h
    • דלג לתפריט הנגישותAlt + m

    *בדפדפן פיירפוקס יש להשתמש ב Alt + Shiftוהמספר

    למעבר בין אלמנטים בדף לחץ על מקש ה - Tabעל מנת לחזור אחורה בין אלמנטים לחץ על מקשים, - Shift + Tab

  • דלג לתפריט הראשי
  • דלג לתפריט הראשי
  • דלג לאזור תוכן מרכזי
  • דלג לתפריט הנגישות

  •  בטל